10 tips om meer reserveringen te krijgen op Airbnb

5 augustus 2023 in
10 tips om meer reserveringen te krijgen op Airbnb
Jason Aerts


Het maximaliseren van de reserveringen voor jouw accommodatie op Airbnb is essentieel om meer reizigers aan te trekken en optimale winstgevendheid te garanderen. Om je te helpen dit doel te bereiken, hebben we een gedetailleerde lijst van tips samengesteld.

Alagoas maakt het je gemakkelijk: met onze expertise nemen we het volledige verhuurproces van jouw accommodatie over, wat zorgt voor een optimale Airbnb-vermelding en regelmatige reserveringen.

1. Activeer directe reservering

Door Directe Reservering te activeren, kunnen reizigers jouw accommodatie direct boeken zonder op jouw goedkeuring te hoeven wachten. Reizigers waarderen deze snelheid en zijn meer geneigd om te kiezen voor aanbiedingen met Directe Reservering. Airbnb promoot ook deze aanbiedingen in zoekresultaten, waardoor hun zichtbaarheid en kansen op reserveringen toenemen. Als je echter elke reservering wilt valideren, zorg er dan voor dat je je richt op andere rangschikkingsfactoren om een goede zichtbaarheid te behouden.

2. Concurrerende prijzen vaststellen: 

Reizigers zijn eerder geneigd om betaalbare accommodaties te boeken die goed passen bij hun budget. Stel concurrerende prijzen vast door de tarieven van vergelijkbare aanbiedingen in jouw regio te bekijken. Je kunt ook gebruikmaken van de geautomatiseerde prijsstelling van Airbnb om de prijzen aan te passen op basis van de vraag en lokale evenementen. Een combinatie van aantrekkelijke tarieven en geautomatiseerde prijsstelling optimaliseert jouw reserveringen en inkomsten. Je kunt ook promoties of kortingen aanbieden om meer reserveringen aan te trekken.

3. Annuleringen vermijden: 

Annuleringen kunnen reizigers teleurstellen en hun reisplannen verstoren. Airbnb bestraft hosts die reserveringen annuleren, omdat dit de ervaring van reizigers schaadt. Als een annulering onvermijdelijk is, zorg er dan voor dat je dit met zo veel mogelijk voorafgaande kennisgeving doet en een duidelijke uitleg geeft aan de betrokken reizigers.

4. Snel reageren: 

Snelle reactietijd is essentieel om reserveringen te vergroten. Beantwoord reserveringsaanvragen en vragen van reizigers binnen 24 uur na ontvangst. Een snelle reactie toont aan dat je een attente en betrouwbare host bent, wat het vertrouwen van reizigers in jouw accommodatie versterkt. Je reactietijd wordt ook weergegeven op je profiel.

5. Kiezen voor een flexibel annuleringsbeleid: 

Een flexibel annuleringsbeleid is bijzonder aantrekkelijk voor reizigers. Bied een flexibel annuleringsbeleid aan dat reizigers de mogelijkheid geeft om hun verblijf zonder te hoge kosten te wijzigen of te annuleren.

6. Flexibele verblijfsduur: 

Door flexibele verblijfsduren aan te bieden, vergroot je je potentiële publiek. Verkort de minimale verblijfsduur om reizigers aan te trekken die op zoek zijn naar korte verblijven, en verleng de maximale verblijfsduur om reizigers die langere verblijven wensen, te verwelkomen. Bied ook kortingen aan voor langere verblijfsreserveringen om reizigers aan te moedigen langer te blijven.

7. Goede beoordelingen verkrijgen: 

Positieve beoordelingen zijn essentieel om nieuwe reizigers aan te trekken. Bied een uitstekende ervaring door ervoor te zorgen dat jouw accommodatie schoon, comfortabel en goed uitgerust is. Communiceer proactief met reizigers om aan hun behoeften te voldoen en eventuele problemen snel op te lossen. Moedig reizigers ook aan om beoordelingen achter te laten na hun verblijf.

8. Houd de beschikbaarheidskalender up-to-date: 

Zorg ervoor dat jouw kalender altijd up-to-date is om de werkelijke beschikbaarheid van jouw accommodatie te weerspiegelen. Reizigers moeten weten wanneer jouw accommodatie beschikbaar is, zodat ze met vertrouwen kunnen boeken. Een goed onderhouden kalender toont ook aan Airbnb aan dat je een actieve host bent, wat je rangschikking in zoekresultaten kan verbeteren. Vergeet niet om je kalenders te synchroniseren als je jouw woning op meerdere platforms verhuurt.

9. Streven naar de Superhost-status: 

Om de Superhost-status te bereiken, zorg je ervoor dat je voldoet aan alle criteria die door Airbnb zijn vastgesteld. Dit omvat het behouden van een hoog reactiepercentage, het vermijden van annuleringen, het verkrijgen van goede beoordelingen en het verwelkomen van voldoende reizigers. De Superhost-status versterkt jouw geloofwaardigheid als gastheer, wat je kan helpen om meer reizigers aan te trekken.

10. Promoten op sociale media: 

Gebruik sociale media om jouw Airbnb-aanbieding te promoten. Deel aantrekkelijke foto's van jouw accommodatie, getuigenissen van tevreden reizigers en informatie over lokale activiteiten en bezienswaardigheden. Marketing op sociale media kan nieuwe reizigers aantrekken en hen aanmoedigen om jouw accommodatie te boeken.

Door deze tips te volgen, optimaliseer je jouw Airbnb-vermelding en vergroot je de kans op regelmatige reserveringen. Als je liever vereenvoudigt, vertrouw dan op de diensten van Alagoas. Onze expertise neemt het volledige verhuurproces over, wat zorgt voor een optimale Airbnb-vermelding en regelmatige reserveringen. Laat niets aan het toeval over, vertrouw op Alagoas voor een moeiteloze ervaring.

Zin om in Brazilië te investeren?

We zorgen voor alles!

Onze diensten