Waarom investeren in Alagoas, Brazilië, een winnend idee is?

Investeer in onroerend goed in Brazilië vanaf 70.000€, voor een meerwaarde tot 100% in drie jaar en een jaarlijks huurrendement van 10%
21 augustus 2024 in
Waarom investeren in Alagoas, Brazilië, een winnend idee is?
Jason Aerts

Als je op zoek bent om je beleggingsportefeuille te diversifiëren en te profiteren van lucratieve kansen in de vastgoedsector, dan zou Alagoas, Brazilië, je volgende investeringsbestemming kunnen zijn. Met een indrukwekkende economische groei, toenemende toeristische aantrekkingskracht en een stijgende trend in vastgoedprijzen, biedt Alagoas een gunstige omgeving voor investeerders.

Hier is waarom je deze optie serieus zou moeten overwegen:

Explosieve economische groei

Alagoas heeft in 2023 de hoogste economische groei van Brazilië geregistreerd, met bijna 7% groei van het BBP, volgens projecties van de Banco do Nordeste. Deze opmerkelijke prestatie wordt ondersteund door proactief fiscaal beheer en strategische publieke investeringen. De regio wordt verwacht de regionale gemiddelde groei van 6,9% te blijven overtreffen. Deze positieve economische trend creëert een gunstig klimaat voor vastgoedinvesteringen, met kansen voor aanzienlijke meerwaarde op korte en lange termijn.

Bestemming in volle expansie voor toerisme

Maceió, de hoofdstad van Alagoas, is een populaire toeristische bestemming, leidend in ranglijsten voor vakanties en carnaval. De stad biedt een unieke mix van bruisende festiviteiten en kusttranquilliteit, waardoor elk jaar een groeiend aantal bezoekers wordt aangetrokken. Deze toenemende toeristische populariteit versterkt de vraag naar vakantieverhuur en vastgoed in Maceió, waardoor investeerders de mogelijkheid hebben aantrekkelijke passieve inkomsten te genereren.

Toenemende vraag naar woningen

De vastgoedprijzen in Maceió zijn de afgelopen jaren aanzienlijk gestegen, zelfs boven de inflatie gemeten door de IPCA. De wijken Pajuçara, Jatiúca en Ponta Verde hebben de sterkste prijsstijgingen gezien, wat de toenemende vraag naar huisvesting in de regio en de lokale economische ontwikkeling weerspiegelt. Deze stijgende prijstrend biedt investeerders de mogelijkheid om op korte en lange termijn aanzienlijke meerwaarden te realiseren.

Verbeterde openbare veiligheid

Alagoas onderscheidt zich ook als een van de veiligste staten in Brazilië, wat het aantrekkelijk maakt voor investeerders en toeristen. Proactief fiscaal beheer en investeringen in openbare veiligheid hebben de criminaliteit verminderd en de veiligheid van de bevolking vergroot, waardoor een gunstige omgeving voor investeringen is ontstaan.

Diversiteit van vastgoedinvesteringsmogelijkheden: 

Of je nu op zoek bent naar investeringen in nieuwbouwappartementen, bestaande appartementen voor korte of lange termijn verhuur, of zelfs stukken grond om naar eigen wens te bouwen, Alagoas biedt een scala aan vastgoedinvesteringsmogelijkheden. Met betaalbare prijzen en aantrekkelijke rendementspotentie, hebben investeerders de kans om hun vastgoedportefeuille te diversifiëren en hun winsten te maximaliseren.

Hier zijn de mogelijke investeringstypes:

Nieuwe appartementen in aanbouw: 

Investeren in nieuwbouwappartementen in Alagoas biedt investeerders de kans om te profiteren van de economische groei van de regio en de toenemende vraag naar huisvesting. Deze nieuwe ontwikkelingen bieden vaak moderne voorzieningen en aantrekkelijke faciliteiten, terwijl ze de initiële onderhoudskosten verminderen. Bovendien hebben eigendommen die aan het begin van een bouwproject zijn gekocht doorgaans een aanzienlijke meerwaarde aan het einde van het project, waardoor investeerders de mogelijkheid hebben om op korte termijn aanzienlijke winsten te behalen.

Bestaande appartementen voor verhuur: 

Investeerders kunnen ook overwegen om bestaande appartementen te kopen in veilige toeristische wijken in Alagoas om ze te verhuren. Deze eigendommen bieden de mogelijkheid om stabiele passieve inkomsten te genereren via jaarlijkse verhuur of kortetermijnverhuur (Airbnb, Booking, etc.). Met de toenemende populariteit van Maceió als toeristische bestemming neemt de vraag naar vakantieverhuur toe, waardoor investeerders de kans krijgen om hun rendementen te maximaliseren.

Grond voor bouw: 

Het kopen van grond in Alagoas biedt investeerders de mogelijkheid om naar eigen voorkeur te bouwen of de grond na verloop van tijd door te verkopen. Aantrekkelijke percelen zijn meestal te vinden in veilige condominiums met voorzieningen zoals een receptie, speeltuinen, openbare zwembaden, sportvelden, enz. Met de toenemende vraag naar woningen in de regio kunnen percelen op lange termijn aanzienlijke meerwaarde bieden.

Jaarlijkse verhuur: 

Investeren in onroerend goed in Alagoas voor jaarlijkse verhuur biedt investeerders een stabiel inkomen met minder logistieke inspanningen nodig. Veilige toeristische wijken zijn ideaal om huurders aan te trekken die op zoek zijn naar een permanent verblijf. Met een gemiddeld jaarlijks huurrendement van 10% kan deze optie aantrekkelijk zijn voor investeerders die hun portefeuille willen diversifiëren met vaste-inkomenbeleggingen.

Korte termijn verhuur (Airbnb, Booking, enz.) 

Korte termijn verhuur biedt investeerders de mogelijkheid om hogere inkomsten te genereren door hun eigendommen te verhuren via platforms zoals Airbnb en Booking. Deze optie stelt investeerders ook in staat om te genieten van hun eigendom buiten de verhuurperiodes. Met een gemiddeld jaarlijks huurrendement van 15% kan korte termijn verhuur een winstgevende strategie zijn voor investeerders die hun rendementen willen maximaliseren.

Kansrijke investeringsopties 

Met een bloeiende economie, groeiend toerisme, toenemende vraag naar huisvesting en een veilige omgeving, biedt Alagoas een unieke en aantrekkelijke investeringsmogelijkheid op de Braziliaanse vastgoedmarkt. Of je nu wilt kopen om na een paar jaar door te verkopen of om te verhuren aan toeristen of permanente bewoners, investeren in vastgoed in Alagoas kan de meest winstgevende beslissing zijn die je neemt. Mis deze kans niet om je geld te laten renderen in een van de meest veelbelovende gebieden van Brazilië.

Interessante artikelen


Klaar om te investeren?

We zorgen voor alles!

Investeren