Hoe een winstgevend appartementseigenaar te worden in Alagoas, Brazilië

16 september 2023 in
Hoe een winstgevend appartementseigenaar te worden in Alagoas, Brazilië
Jason Aerts

De eigenaar worden van een zonovergoten appartement dat je tussen €500 en €1500 per maand oplevert, lijkt misschien te mooi om waar te zijn. Toch is dat niet noodzakelijk het geval. Het enige wat je hoeft te weten, is waar te kopen en jezelf te omringen met de juiste professionals. Bij Alagoas begeleiden we je bij het verwerven en beheren van onroerend goed in het meest toeristische deel van Brazilië.

Heroverweging van vastgoedinvesteringen

In België en de omliggende landen is het gebruikelijk om een hypotheek van 25 jaar af te sluiten om een appartement te kopen, vaak oud, vervallen of slecht gelegen, en dat alles tegen een hoge prijs. Deze realiteit kan veel investeerders ontmoedigen. Daarom hebben wij  (Nieilly et Jason) besloten onze vastgoedinvesteringsstrategie te heroverwegen en ons te richten op Alagoas, een regio met ongelooflijk potentieel..



In december 2020 deden we onze eerste aankoop, een gloednieuw appartement met een zwembad, een fitnessruimte, een receptie, een overdekte garage en een ongelooflijke nabijheid tot een van de mooiste stranden van Brazilië. Dit alles voor slechts €50.000, inclusief alle kosten. Tot op heden is de waarde van ons vastgoed met bijna 50% gestegen in iets meer dan twee jaar.



Uitzonderlijke huuropbrengsten

Maar de echte jackpot ligt in de verhuur. Door platforms zoals Airbnb en Booking te gebruiken, genereren we tussen de €500 en €1500 per maand, wat overeenkomt met een gemiddeld jaarlijks huurrendement van 15%. We hebben een vakantiehuis waar we op ons gemak kunnen ontspannen, terwijl we tegelijkertijd een regelmatig inkomen ontvangen.



Het juiste moment om te investeren

De huidige situatie biedt een unieke kans. De Braziliaanse real staat sinds 2020 historisch laag (zoals geïllustreerd door deze grafiek van de Europese Centrale Bank), wat betekent dat de vastgoedprijzen 5 tot 10 keer lager zijn dan in België. 


Bovendien ervaart de regio Alagoas een uitzonderlijke groei in het toerisme, en de prijzen, samen met de waarde van de Braziliaanse munt, zullen alleen maar blijven stijgen in de komende jaren.

Zorgeloos investeren

Het beste van alles? Je kunt zelf investeren in Alagoas, en wij zijn er om je te begeleiden. Wij nemen het volledige proces op ons, van het vinden van je appartement tot de aankoop, inclusief planning, renovaties, onderhoud, juridische procedures en maandelijks huurbeheer. Je hoeft je nergens zorgen over te maken; wij regelen alles.

Zin om in Brazilië te investeren?

We zorgen voor alles!

Onze diensten