Hoe krijg je een permanent visum door te investeren in Brazilië (VIPER)

Minder investeren om beter te profiteren: Alagoas, een uitzonderlijke kans
21 augustus 2024 in
Hoe krijg je een permanent visum door te investeren in Brazilië (VIPER)
Jason Aerts

Het VIPER-programma (visum voor buitenlandse investeerder) opent de weg naar permanent verblijf in Brazilië voor u en uw familie. Onder de aantrekkelijke investeringsbestemmingen valt Alagoas op door zijn unieke troeven en een toegankelijke investeringsdrempel.

Lagere investeringsdrempel in Alagoas

Terwijl de rest van Brazilië een investering van 1 miljoen reais (ongeveer 185.000 €) vereist, verlaagt Alagoas, dankzij zijn status als speciale zone, dit bedrag tot 700.000 reais (ongeveer 130.000 €). De Braziliaanse regering heeft speciale economische ontwikkelingszones opgericht in bepaalde regio's van het land, waaronder Alagoas. Deze zones genieten van fiscale voordelen en regelgevende voordelen om buitenlandse investeringen te stimuleren, vandaar het lagere vereiste minimuminvestering voor het VIPER-visum in Alagoas.

Deze kans biedt alle voordelen van het VIPER-visum:

  • Permanente verblijfsvergunning voor u en uw familie
  • Vrijheid om in Brazilië te wonen en te werken
  • Toegang tot Braziliaanse openbare diensten
  • Aantrekkelijke investeringsmogelijkheden

Hoe werkt het?

Hier is in grote lijnen hoe het aanvragen van een permanent visum in Brazilië verloopt:


Na de aankoop van een woning, moet u een tijdelijke verblijfsvergunning aanvragen in Brazilië. Dit kan via het Braziliaanse consulaat in uw land van herkomst of rechtstreeks in Brazilië. Het tijdelijke visum is geldig voor 4 jaar. Na de periode van tijdelijke verblijf, kunt u een permanent visum aanvragen bij het Braziliaanse Immigratiedepartement. U moet alle vereiste documenten indienen, inclusief bewijs van onroerend goed investering en een inkomstenverklaring. 


Het is belangrijk op te merken dat gedurende de periode van het tijdelijke visum, de waarde van uw vastgoedinvesteringen in Brazilië niet lager mag zijn dan 700.000 reais. Met andere woorden, u kunt uw eigendommen niet verkopen, want dit zou het verlies van het tijdelijke visum en het recht op een permanent visum tot gevolg hebben. 


Om het visum te behouden, moet u minstens 14 dagen om de 2 jaar in Brazilië verblijven.


Moet ik het volledige bedrag in één keer investeren?

Nee, u kunt in meerdere keren investeren om de drempel van 700.000 reais voor een permanent visum te bereiken en er is geen tijdslimiet voor deze investeringen. Echter, het visum houdt rekening met de oorspronkelijke aankoopprijs, niet de huidige waarde van het onroerend goed, wat betekent dat als u een appartement koopt voor 450.000 BRL en twee jaar later is het 550.000 waard, het bedrag dat voor het visum wordt beschouwd nog steeds 450.000 BRL is.


VIPER-visum verkrijgen voor uw familie

 Wanneer u het VIPER-visum als hoofdinvesteerder verkrijgt, kan uw naaste familie ook profiteren van permanent verblijf in Brazilië. Dit omvat:

  • Uw echtgeno(o)t(e)
  • Uw kinderen
  • Onderhoudsbehoevende ouders

Gezinsleden hoeven niet afzonderlijk te investeren. Ze kunnen het VIPER-visum verkrijgen als afhankelijken van de hoofdaanvrager. Vereiste documenten voor het gezin zijn geboorteakten, huwelijksakte, bewijs van afstamming en bewijs van financiële afhankelijkheid.

Visumverwerkingstijd: De verwerkingstijd voor het VIPER-visum voor gezinsleden kan variëren, maar is over het algemeen sneller dan voor de hoofdaanvrager.

Voordelen van permanente verblijfsvergunning voor uw familie:

  • Vrijheid om in Brazilië te wonen en te werken
  • Toegang tot Braziliaanse openbare diensten (onderwijs, gezondheidszorg)
  • Studiemogelijkheden voor uw kinderen
  • Mogelijkheid om Braziliaans staatsburger te worden

Belangrijke punten om te onthouden: Elk gezinslid moet een afzonderlijke visumaanvraag indienen. Visumkosten zijn van toepassing op elke aanvraag. Het is belangrijk om alle vereiste documenten te verstrekken om vertragingen te voorkomen.

Wij begeleiden u bij uw visumaanvraag

Wij begeleiden buitenlandse investeerders gedurende hun hele VIPER-investeringsreis in Alagoas. Onze diensten omvatten:

  • Zoeken en selecteren van vastgoed dat past bij uw behoeften en budget
  • Juridisch en fiscaal advies om uw investering veilig te stellen
  • Administratieve ondersteuning bij het verkrijgen van het VIPER-visum
  • Verhuurbeheer om uw huurinkomsten te maximaliseren

Contacteer ons

Alagoas: meer dan alleen paradijselijke stranden

Naast zijn prachtige landschappen, ondergaat Alagoas een belangrijke economische groei, waarbij het investeerders van over de hele wereld aantrekt. De vastgoedmarkt is in volle ontwikkeling en biedt unieke kansen om vastgoed te verwerven tegen aantrekkelijke prijzen.

Zin om te investeren?

Koop, verhuurbeheer, verkoop: wij regelen alles!