8 mythes over Brazilië ontmaskerd

5 augustus 2023 in
8 mythes over Brazilië ontmaskerd
Jason Aerts

Wil je investeren in Brazilië?

Aankoop, verhuur, verkoop, we zorgen voor alles!

Brazilië dat uitgestrekte land in Zuid-Amerika, roept onmiddellijk beelden op van paradijselijke zandstranden, bruisend carnaval en betoverende sambaritmes. Maar achter dit idyllische beeld schuilen vele clichés en stereotypen die niet altijd de werkelijkheid van dit fascinerende land. 

1. Brazilië is één groot dicht en tropisch oerwoud.



Hoewel het Amazoneregenwoud een aanzienlijk deel van het Braziliaanse grondgebied beslaat, is het land veel meer dan dat. Het biedt een verscheidenheid aan landschappen, van uitgestrekte weilanden tot majestueuze bergen, savannes en prachtige stranden. Moderne steden zoals São Paulo, Rio de Janeiro en Brasília getuigen van de economische en stedelijke ontwikkeling van het land.

2. Brazilië is gevaarlijk.

Dit cliché wordt vaak geassocieerd met bepaalde stedelijke gebieden die inderdaad te maken kunnen hebben met criminaliteitsproblemen. Toch zijn de meeste toeristische gebieden veilig en gastvrij. Net zoals in elk ander land is het belangrijk om basisvoorzorgsmaatregelen te nemen en informatie in te winnen over wijken die vermeden moeten worden, maar dit mag u er niet van weerhouden om de schoonheid en diversiteit van Brazilië veilig te ontdekken.

3. Carnaval is overal en altijd.



Het carnaval van Rio de Janeiro is zeker een van 's werelds beroemdste evenementen, maar het duurt slechts enkele dagen per jaar, meestal in februari of maart. In tegenstelling tot wat men zou kunnen denken, is carnaval geen doorlopend feest dat het hele jaar door plaatsvindt. Het is een jaarlijks zeer feestelijke viering die duizenden mensen van alle achtergronden samenbrengt voor een moment van vreugde en viering.

4. Brazilië is een uniform land.

Integendeel, Brazilië is een enorm divers land, met een mozaïek van culturen, tradities en landschappen. Elke regio van het land heeft zijn eigen bijzonderheden en onderscheidende kenmerken. Van noord tot zuid, van oost tot west, zult u een grote verscheidenheid aan klimaten, gebruiken, talen en keukens ontdekken. Deze diversiteit maakt Brazilië uniek en boeiend om te verkennen.

5. Alle Brazilianen zijn geweldige voetballers.



Brazilië is inderdaad gepassioneerd door voetbal, maar dat betekent niet dat elke Braziliaan een voetbalwonder is. Voetbal is een populaire sport in Brazilië, en veel kinderen spelen het al op jonge leeftijd. Maar net zoals in andere landen halen slechts enkelen het professionele niveau. Andere populaire sporten in Brazilië zijn zaalvolleybal, beachvolleybal, beachtennis en voetvolley.

6. In Brazilië is het altijd zomer.

Sommige delen van Brazilië genieten inderdaad het hele jaar door van warm weer door hun ligging dicht bij de evenaar. Maar het land kent duidelijke seizoenen, en sommige gebieden, zoals het zuiden, kunnen koele winters ervaren. De klimaatvariaties bieden het hele jaar door unieke landschappen en ervaringen.

7. Alle Brazilianen wonen dicht bij het strand.



Hoewel Brazilië een prachtige kustlijn heeft met spectaculaire stranden, betekent dit niet dat alle Brazilianen aan zee wonen. Het land is uitgestrekt en omvat een grote verscheidenheid aan landschappen, van bergen tot bossen en stedelijke gebieden. Veel Brazilianen wonen landinwaarts, ver van de stranden, maar dat weerhoudt hen er niet van om te genieten van de natuurlijke schoonheid van hun land.

8. Brazilië is onderontwikkeld.

Dit cliché is helaas wijdverbreid, maar in werkelijkheid is Brazilië een dynamische opkomende economie met aanzienlijk groeipotentieel. Het land heeft een diverse industrie, bloeiende technologische sectoren en innovatiecentra. Brazilië is een belangrijke speler op het wereldtoneel, met een steeds grotere culturele, economische en politieke invloed.



Brazilië is een land met vele facetten, ver verwijderd van de simplistische clichés die er soms aan worden toegeschreven. Het is een fascinerende bestemming, waar culturele diversiteit, adembenemende landschappen en de warme gastvrijheid van de inwoners u zeker zullen bekoren. Het is tijd om stereotypen opzij te zetten en Brazilië te ontdekken in al zijn rijkdom en complexiteit.

Zin om in Brazilië te investeren?

We zorgen voor alles!

Onze diensten