Investeer in Brazilië voor € 70.000

Alle algemene informatie
27 april 2024 in
Investeer in Brazilië voor € 70.000
Jason Aerts

Investeren in wat, precies?

In een onroerend goed (in aanbouw of bestaand) in Alagoas, een toeristische regio die sterk groeit in Brazilië.

Voor welke prijs?

De prijzen beginnen bij €400/maand voor panden in aanbouw, en €70.000 voor bestaande appartementen. Alle panden liggen op slechts een steenworp afstand van de mooiste stranden van Brazilië.

Welk rendement kan ik verwachten?

Les biens se vendent généralement avec une plus-value de 50 % en seulement trois ans et se louent avec un rendement locatif annuel moyen de 6 %.

Waar komt dit idee vandaan?

Wij zijn Nieilly en Jason, een Belgisch-Braziliaans koppel, en we kochten ons appartement in december 2020 voor €50.000, alle kosten inbegrepen.

Vandaag kunnen we het verkopen voor €95.000.

Als we het hadden gekocht toen het nog gebouwd werd, hadden we er slechts €30.000 voor betaald.

Ons verhaal

Met het enthousiasme van zoveel mensen die dezelfde investering wilden doen, en na geprobeerd te hebben onze twee werelden met elkaar te verzoenen, kwamen we uiteindelijk op het idee om Alagoas te lanceren.

Waarom is dit het ideale moment om te investeren?

De daling van de Braziliaanse munteenheid maakt de prijzen van onroerend goed betaalbaar, en de groei van het toerisme in Alagoas zorgt ervoor dat de prijzen zullen blijven stijgen. Profiteer van deze kans voordat de Braziliaanse real weer in waarde stijgt.


Hoe werkt het aankoopproces?

Op basis van je budget en je investeringsdoelen gaan we voor jou op zoek naar de meest interessante eigendommen.

We laten je de beschikbare opties zien en helpen je bij het bezoeken van de eigendommen die je hebt geselecteerd.

Zodra we de woning hebben geselecteerd die bij je past, zorgen we voor alle administratieve en juridische formaliteiten, waaronder het controleren van de koopcontracten, het legaliseren van de woning bij de notaris en het ondertekenen van de koopakte.

Zie de gedetailleerde stappen


Voor wie is dit mogelijk?

Voor iedereen met €400/maand + de aanbetaling, of €70.000. Het is niet nodig om Braziliaans staatsburger te zijn.


Is het ingewikkeld om te kopen en te verhuren in Brazilië?

Met de juiste begeleiding, helemaal niet. Je hoeft niet naar Brazilië te reizen om te bezoeken/kopen; het kan allemaal op afstand. Je kunt ook zonder problemen geld overmaken van je bank in Europa.


Onze diensten

 


We bieden een scala aan diensten, van aankoop tot verkoop, inclusief ontwikkeling en huurbeheer.

Een appartement in aanbouw kopen

De meest interessante optie. Een pand gekocht aan het begin van een bouwproject in Alagoas wordt typisch voor 1,5 keer de prijs doorverkocht aan het einde van de bouw. Sommige panden worden zelfs voor het dubbele van de prijs bij levering verkocht.

✅ Deze nieuwe ontwikkelingen bieden vaak moderne apparatuur en aantrekkelijke faciliteiten, terwijl de initiële onderhoudskosten lager zijn.

Hoewel je tijdens de bouw geen huurinkomsten ontvangt, maakt de grote vraag naar nieuwe appartementen in de populairste toeristische locaties van Alagoas dit goed.

👉 Voor deze dienst vragen we een commissie van 7% van de aankoopprijs van het appartement, die onder andere het zoeken, de bezoeken, de controle van de contracten, de legalisatie van de woning en de 21% Belgische btw dekt.

Vastgoedopties bekijken

Een bestaand appartement kopen

Met deze optie kun je huurinkomsten genereren of direct een woning in Brazilië bezitten.

✅ Afhankelijk van je budget kunnen flats soms meer dan tien jaar oud zijn, maar omdat we alleen veilige toeristische gebieden aanbieden, zijn ze zeer voordelig om te huren en perfect voor eigen gebruik.

Hun waarde stijgt elke maand dankzij de voortdurende groei van de regio Alagoas, waardoor je een aanzienlijke meerwaarde kunt realiseren bij wederverkoop.

👉 Onze commissie blijft 7% van de waarde van het onroerend goed 
 

Vastgoedopties bekijken​ 

Jaarlijkse verhuur

Als je ervoor kiest om je appartement te verhuren, garandeert de jaarlijkse optie je een stabiel inkomen met minder logistieke inspanningen. Veilige toeristische gebieden bieden een ideale omgeving om huurders aan te trekken die op zoek zijn naar een permanente verblijfplaats.

👉 We rekenen 15% van de maandelijkse huur, waarbij de eerste maand gratis is. Deze service omvat het vinden van huurders, het opstellen van contracten, de communicatie met de huurder, het oplossen van problemen in de flat, het innen van de huur en het indexeren van de huur, evenals aanmaningen bij te late betaling.

Verhuur op korte termijn

Als je ervoor kiest om je appartement te verhuren, kun je met de kortetermijnoptie (Airbnb, Booking, enz.) een hoger inkomen verdienen. Je kunt ook van je appartement genieten buiten de verhuurperiodes.

👉 We rekenen 30% van de maandelijkse inkomsten, waarbij de eerste maand gratis is. Deze service omvat het maken en online plaatsen van advertenties, het selecteren van reizigers, de communicatie met reizigers, het oplossen van eventuele problemen, het bijwerken van tarieven, het onderhouden van de accommodatie en het betalen van rekeningen.

Inrichting

Deze optie is ideaal voor wie een kant-en-klare oplossing wil voor zijn appartement. Dit omvat het zoeken naar meubilair, elektrische installaties, keukengerei, enz., maar ook de organisatie van het schilderwerk, de installatie van meubilair, airconditioning, douche, enz., de communicatie met de verschillende partijen en de 21% Belgische btw.

👉 De prijs is afgestemd op jouw specifieke behoeften.

Verkoop van de woning

Deze service omvat het vinden van potentiële kopers, het benadrukken van de voordelen van je woning, het begeleiden van de hele transactie, van onderhandelingen tot het tekenen van de koopakte, en het beheren van het Braziliaanse administratieve proces.

👉 We rekenen een commissie van 3% van de verkoopprijs, inclusief 21% Belgische btw.

Bekijk onze diensten


Kan ik jullie vertrouwen?

Onze contracten en transacties zijn Belgisch, met clausules die beschermen tegen fraude. Natuurlijk raden we je altijd aan om al je contracten te laten controleren door een advocaat.

U kunt hier het algemene concept van ons contract bekijken

Wat is Alagoas?

Alagoas is de populairste regio in het noordoosten van Brazilië voor Braziliaanse toeristen. Het beschikt over paradijselijke stranden, diverse wilde dieren en een scala aan luxe accommodatie in moderne resorts en flats, waardoor het een ideale keuze is voor diegenen die op zoek zijn naar een lucratieve investering in onroerend goed.

Meer info

 

Wil je investeren in Brazilië?

Kopen, verhuur, verkoop: wij zorgen voor alles!