De Euro-Real wisselkoers is laag vanwege het slechte weer in het zuiden van Brazilië

29 mei 2024 in
De Euro-Real wisselkoers is laag vanwege het slechte weer in het zuiden van Brazilië
Jason Aerts

De recente overstromingen in Rio Grande do Sul hebben geleid tot een daling van de Euro-Real wisselkoers, waardoor buitenlandse investeerders een unieke kans krijgen om onroerend goed in Brazilië te kopen tegen aantrekkelijke prijzen.

Hoewel het slechte weer het zuiden van het land zwaar heeft getroffen, is het belangrijk op te merken dat het geen invloed heeft gehad op de regio Alagoas, gelegen in het noordoosten. Dit gebied, bekend om zijn paradijselijke stranden en zonnig klimaat het hele jaar door, kent een aanzienlijke economische groei en trekt steeds meer vastgoedbeleggers aan.

Waarom investeren in Alagoas?

  • Aantrekkelijke prijzen: Dankzij de daling van de Euro-Real wisselkoers zijn de prijzen van appartementen, nieuw of oud, nog betaalbaarder geworden voor buitenlandse investeerders.
  • Hoge rentabiliteit: De huurmarkt in Alagoas is zeer dynamisch, met een grote vraag naar kwalitatieve appartementen. Dit betekent dat u een hoog huurrendement kunt verwachten op uw investering. ​
  • Bloeiend toerisme: DeregioAlagoas is een steeds populairdere toeristische bestemming, wat de vraag naar seizoensgebonden verhuur stimuleert.
  • Uitzonderlijke levenskwaliteit: Alagoas biedt een idyllische leefomgeving, met zijn fijne zandstranden, turquoise wateren en tropisch klimaat.

Voordelen bij de aankoop van een appartement in aanbouw:

U heeft de keuze om een reeds gebouwd appartement te kopen of een in aanbouw. Het laatste geval biedt verschillende voordelen: u profiteert van een moderne constructie die voldoet aan de nieuwste normen, een tienjarige garantie en verlaagde notariskosten. 

U heeft ook de mogelijkheid om in meerdere termijnen zonder rente te betalen: veel vastgoedontwikkelaars bieden gespreide betalingsplannen aan over meerdere jaren, zonder rente. Dit maakt het mogelijk om de kosten van de investering te spreiden en toegankelijker te maken voor een groter aantal kopers.


Zin om in Brazilië te investeren?

Aankoop, verhuurbeheer, verkoop: wij zorgen voor alles!

in News