Investeren in een appartement in aanbouw in Brazilië

Voordelige prijzen, flexibele betalingsvoorwaarden en dubbele waardestijging
30 april 2024 in
Investeren in een appartement in aanbouw in Brazilië
Jason Aerts

De appartementen in aanbouw in Alagoas, Brazilië, bieden een unieke kans voor vastgoedinvesteringen, met voordelige prijzen, betalingen gespreid over meerdere jaren zonder rente en een waardestijging zowel in termen van de aankoopprijs als van de Real, de Braziliaanse valuta.


Betaal in termijnen (zonder rente)


Veel vastgoedontwikkelaars in Brazilië bieden gespreide betalingsplannen zonder rente aan. Laten we als voorbeeld het project Loungenemen, waar een appartement beschikbaar is voor €78.000. Met een initiële aanbetaling van slechts €3.650, gevolgd door maandelijkse betalingen van €475 gedurende 36 maanden, evenals jaarlijkse betalingen van €1.825 gedurende drie jaar, wordt het resterende saldo van €52.325 aan het einde van de bouw voldaan. Deze financieringsoptie maakt de investering veel toegankelijker voor veel potentiële kopers.


Het is belangrijk op te merken dat het appartement pas volledig uw eigendom wordt aan het einde van de bouw. Tijdens de bouwfase blijft het op naam van de projectontwikkelaar staan, maar het is exclusief voor u gereserveerd. Dit betekent dat niemand anders het kan kopen.



Oppervlakte
 (m²)

Totale prijs

Voorschot

Maandelijkse betalingen - 36 maanden

Jaarlijkse betalingen

Resterend saldo

45,53

78 000€

3 650€

475€

1 825€

52 325€


Er zijn verschillende appartementen beschikbaar in hetzelfde complex, met verschillende oppervlaktes en prijzen. Sommige ontwikkelaars bieden zelfs de mogelijkheid om de duur van de maandelijkse betalingen naar uw voorkeur te kiezen.


Deze flexibiliteit geldt voor alle lopende vastgoedprojecten die op onze website vermeld staan. U kunt deze opties hieronder ontdekken en contact met ons opnemen voor gedetailleerde prijstabellen. 

Prijsaanpassingen en rente


Hoewel de betalingen geen traditionele rente bevatten zoals bij banken, is het belangrijk op te merken dat er een jaarlijkse prijsaanpassing is van ongeveer 4% per jaar. Deze aanpassing is normaal en vergelijkbaar met inflatie. Tot de oplevering van het gebouw worden de betalingen maandelijks en cumulatief aangepast volgens de INCC (Nationale Index van de Bouwkosten). 


Na de oplevering van het gebouw worden de betalingen aangepast volgens de IGPM (Algemene Marktprijsindex), en pas dan begint u een cumulatieve rente van 1% per maand te betalen. Om deze rente na de voltooiing van de bouw te vermijden, hoeft u het appartement alleen maar te verkopen op het moment van oplevering. Het pand zal aanzienlijk in waarde zijn gestegen, waardoor u gegarandeerd winst maakt en de rente vermijdt.).


Eerste waardestijging: het vastgoed


Naast de voordelige kosten en flexibele betalingsvoorwaarden, heeft investeren in een appartement in aanbouw in Alagoas ook het voordeel van de waardestijging van het vastgoed. Vastgoed heeft namelijk de neiging om aanzienlijk in waarde toe te nemen tijdens de bouw. Een appartement dat aan het begin van de bouw wordt gekocht, wordt vaak verkocht voor dubbele prijs aan het einde van de bouw. Dit betekent een uitstekend rendement voor de kopers.


Tweede waardestijging: de wisselkoers


Een ander voordeel om rekening mee te houden is de waardestijging van de Braziliaanse munt, de Real. Momenteel staat de Real relatief laag ten opzichte van andere buitenlandse valuta's. Echter, na verloop van tijd heeft de Real de neiging om te versterken. Dit betekent dat niet alleen uw vastgoed in waarde stijgt, maar ook de munt waarin het is geprijsd. Door te investeren in een appartement in aanbouw in Maceió profiteert u van een dubbele waardestijging: die van uw vastgoed en die van de munt.


Voorbeeld:


👉 U investeert vandaag in een eigendom van 443.461BRL, wat overeenkomt met €80.000 met de huidige wisselkoers (30/4/2024): 1€ = 5,54BRL


👉 Drie jaar later zou uw eigendom 665.191BRL kunnen waard zijn, wat overeenkomt met €120.000 omdat het appartement in waarde is gestegen tijdens de bouw, dankzij de groei van Alagoas


👉 Maar als we aannemen dat de waarde van de Real is blijven stijgen in de afgelopen jaren en we een wisselkoers van 1€ = 4,50BRL aannemen, dan is uw eigendom eigenlijk waard 147 820€


Uw eigendom, en dus uw geld, stijgt dus twee keer in waarde. Het belangrijkste is dat u wedt op de groei van Brazilië in de komende jaren.


Het openen van een rekening in Brazilië

Dit is handig voor maandelijkse betalingen (zowel voor de aankoop van het vastgoed als voor onderhoudskosten van uw appartement) en voor het ontvangen van huurinkomsten als u deze op een Braziliaanse rekening wilt ontvangen.

person holding white and red card

U kunt een Reais-rekening openen om maandelijkse betalingen te vergemakkelijken of huurinkomsten te ontvangen, zelfs zonder Braziliaans nationaal register, voornamelijk via Santander Bank. Het openen van deze rekening is inbegrepen in onze diensten.

Meer informatie over het openen van een rekening in Brazilië


Met voordelige prijzen en een sterke waardestijging van het vastgoed en de valuta, is investeren in een pand in aanbouw in Alagoas een aantrekkelijke optie voor investeerders van over de hele wereld. Aarzel niet om contact met ons op te nemen voor meer informatie.

Zin om in Brazilië te investeren?

Aankoop, verhuurbeheer, verkoop: wij regelen alles!