Waarom investeren in Alagoas, Brazilië, in plaats van in België?

21 juni 2023 in
Waarom investeren in Alagoas, Brazilië, in plaats van in België?
Jason Aerts


Als u wilt dat uw geld groeit, is al uw geld op uw bankrekening houden niet de beste oplossing, omdat de waarde van uw geld mettertijd afneemt door de inflatie.

Om uw spaargeld duurzaam te laten groeien, is het raadzaam het te steken in iets dat niet in waarde daalt, maar stijgt. Beleggen in onroerend goed is een stabiele oplossing, mits u het gebied waarin u investeert zorgvuldig kiest.




In België zijn de vastgoedprijzen hoog en buiten bereik van de meeste jonge investeerders. In Brazilië, en meer bepaald in de regio Alagoas, zijn de prijzen echter veel betaalbaarder en aantrekkelijker. Een moderne flat aan het strand in Alagoas kost 60.000€ en brengt een maandelijkse huur van ongeveer 800€ op. U kunt dezelfde huur krijgen voor een woning in België, maar de aankoopkosten zullen vier tot zes keer hoger liggen.

In België is het moeilijk om een flat te vinden voor minder dan 200.000 euro, vooral in de grote toeristische steden zoals Brussel, Antwerpen, Gent of Brugge. Om een aantrekkelijk rendement te krijgen, moet je vaak een grote aanbetaling doen en 20 tot 25 jaar op de bank aflossen. Bovendien worden de regels voor kortetermijnverhuur in België steeds strenger.

In Alagoas daarentegen zijn de regels gunstig voor kortetermijnverhuur en dat zal zo blijven, aangezien toerisme de belangrijkste bron van inkomsten is voor deze prachtige Braziliaanse regio. Met een tropisch klimaat en een wellness-cultuur, trekt Alagoas een grote aantal toeristen aan, zowel in het hoog- als in het laagseizoen, waardoor uw woning vaak wordt verhuurd. Het zorgt ook voor een winstgevend rendement wanneer u uw woning verkoopt.




De appartementen die wij zoeken en beheren voor u hebben de beste locaties in de levendigste gebieden en het dichtst bij de drukste stranden, restaurants en bars. Zoals de gegevens vanAirDNA (een platform dat de potentiële inkomsten van een kortetermijnverhuur vergelijkt volgens de locatie van de woning), zijn de geïnde huurprijzen in Gent bijna hetzelfde als in Maceió. Dus waarom zou u vijf keer meer uitgeven voor een woning in België dan in Alagoas?

En zelfs als u een woning in België wilt kopen, als hoofdverblijfplaats of om te huren, kunt u door een appartement in Alagoas te kopen, te verhuren en twee jaar later te verkopen, sneller een deposito opbouwen om grotere bedragen bij uw bank te lenen.



Investeren in onroerend goed in Alagoas is een veel toegankelijker keuze dan België voor investeerders van alle leeftijden die op zoek zijn naar een winstgevende manier om hun geld voor hen te laten werken. Als u klaar bent om in onroerend goed te investeren, is het essentieel om de regio's te onderzoeken die het beste rendement en de meest betaalbare prijzen bieden. Alagoas is een van de regio's die aan deze criteria voldoet.​

Twijfels over uw Braziliaanse of Belgische investering? Wij beantwoorden graag uw vragen.

Klaar om te investeren in Alagoas?

Wij zorgen voor alles!

Onze diensten