Reizen naar Brazilië: duur van het verblijf voor reizigers

5 augustus 2023 in
Reizen naar Brazilië: duur van het verblijf voor reizigers
Jason Aerts

Brazilië, met zijn prachtige stranden, rijke cultuur en buitengewone biodiversiteit, is een droombestemming voor veel reizigers. Voordat je je avontuur in het land van carnaval plant, is het echter essentieel om de regels en de toegestane verblijfsduur in Brazilië te begrijpen. In dit artikel leggen we alles uit wat je moet weten over de visumduur in Brazilië en de mogelijkheden om je verblijf in dit betoverende land te verlengen.

Duur van het toeristenvisum in Brazilië

​Over het algemeen stelt het toeristenvisum reizigers in staat om tot 90 dagen per jaar in Brazilië te verblijven.

Het is belangrijk op te merken dat deze duur kan variëren afhankelijk van je nationaliteit. Sommige landen hebben wederkerigheidsakkoorden met Brazilië, wat een langere verblijfsduur mogelijk maakt, terwijl andere mogelijk onderhevig zijn aan strikte beperkingen. Controleer voordat je vertrekt de specifieke visumvereisten voor jouw land van herkomst en zorg ervoor dat je voldoet aan de Braziliaanse immigratieregels.

Verleng je verblijf in Brazilië

Als de duur van 90 dagen niet genoeg is om je avontuur in Brazilië te bevredigen, maak je dan geen zorgen! Er zijn opties om je verblijf legaal te verlengen. Een veelvoorkomende mogelijkheid is om een verlenging aan te vragen bij de Braziliaanse federale politie voordat je oorspronkelijke toeristenvisum verloopt.

Over het algemeen kan een verlenging van het toeristenvisum je de mogelijkheid geven om nog eens 90 dagen in Brazilië te blijven. Het is echter belangrijk om te benadrukken dat verlengingen niet gegarandeerd zijn en afhankelijk zijn van de goedkeuring van de Braziliaanse autoriteiten. Het wordt aanbevolen om een goed gedocumenteerd verzoek in te dienen, waarin wordt aangetoond dat je goede redenen hebt om je verblijf te verlengen, zoals vrijwilligerswerk, studieplannen of familiebanden in het land.

Visum voor tijdelijk of permanent verblijf​

​Als je langer in Brazilië wilt blijven voor professionele, studie- of familieredenen, kun je overwegen een visum voor tijdelijk of permanent verblijf aan te vragen. Deze soorten visa vereisen meer complexe administratieve procedures en kunnen verkregen worden bij Braziliaanse consulaten of ambassades in je land van herkomst.

Het visum voor tijdelijk verblijf stelt je in staat om gedurende een bepaalde periode in Brazilië te verblijven, meestal tussen één en twee jaar, verlengbaar afhankelijk van de omstandigheden. 

Het visum voor permanent verblijf biedt daarentegen de mogelijkheid om onbeperkt in Brazilië te wonen. Deze visa vereisen vaak specifieke documenten, zoals een arbeidsaanbieding, een studieovereenkomst of een bewijs van huwelijk met een Braziliaanse burger.

Brazilië biedt een scala aan mogelijkheden voor reizigers die dit fantastische land willen verkennen. Of je nu een kort verblijf als toerist plant of van plan bent je ervaring te verlengen door een verblijfsvisum te verkrijgen, het is belangrijk om de Braziliaanse immigratieregels goed te begrijpen en je te houden aan de toegestane verblijfsduur om problemen te voorkomen.

Zin om in Brazilië te investeren?

We zorgen voor alles!

Onze diensten