Alles wat u moet weten over uw investering in Brazilië

Fiscale implicaties, het openen van een bankrekening, het verkrijgen van een permanent visum, CPF, de groei van Alagoas,…
21 augustus 2024 in
Alles wat u moet weten over uw investering in Brazilië
Jason Aerts

Investeren in vastgoed in Brazilië is een lucratieve kans voor veel internationale investeerders. Bij Alagoas bieden we twee investeringsmogelijkheden aan, elk met zijn eigen voor- en nadelen.


1. Bestaand appartement


Voordelen:

U bezit het appartement direct, wat betekent dat u er onmiddellijk van kunt genieten en/of inkomsten kunt genereren door verhuur.

 

Investir au Brésil

Nadelen:

  • U moet de volledige aankoopprijs in één keer betalen.
  • Het appartement is vaak ouder (5 tot 15 jaar), wat de waarde bij doorverkoop kan beperken.

​ Meer info


2. Appartement in aanbouw


Wij werken exclusief samen met gerenommeerde en betrouwbare bedrijven in Brazilië, die kwaliteitsbouw garanderen en zich houden aan de afgesproken deadlines (1, 2 of 3 jaar afhankelijk van het budget). We hebben geen partnerschappen met hen, ze worden uitsluitend geselecteerd op basis van onze persoonlijke mening over wat de beste investering zou zijn in Alagoas.

Investir au Brésil


Voordelen:


  • Mogelijkheid tot gespreide betaling: u betaalt een aanbetaling (variërend van 15 tot 30%, afhankelijk van het appartement) en vervolgens kleinere maandelijkse bedragen tot aan de oplevering.
  • U betaalt geen rente tot aan de oplevering, omdat de betalingen rechtstreeks aan het bouwbedrijf worden gedaan en niet via een bank verlopen.
  • Het gebouw zal nieuw zijn en de prijs zal aanzienlijk zijn gestegen, soms zelfs verdubbeld, bij oplevering.
  • Op dit moment is de waarde van de Real (de Braziliaanse munteenheid) laag, wat investeren in Brazilië nog aantrekkelijker maakt. Brazilië maakt deel uit van de BRIC-landen en is voortdurend in ontwikkeling, dus het is waarschijnlijk dat de Real in de komende jaren opnieuw zal stijgen. Op dit moment (7/2024), na COVID-19 en overstromingen in Zuid-Brazilië, is 1 euro gelijk aan 6 reais, maar dit zal weer toenemen. Ter vergelijking, 10 jaar geleden was 1 euro gelijk aan 2 reais. Dit betekent dat u profiteert van dubbele waardestijging: op de waarde van het vastgoed en op de waarde van de Real. 

  

Nadelen:

U ontvangt geen inkomsten tijdens de bouwperiode; u investeert alleen en moet geduld hebben tot de bouw is voltooid. . 

​​Alle appartementen in aanbouw bekijken

Investir au Brésil

  

Belangrijk om te weten: 

Over het algemeen geldt dat hoe eerder de bouw is voltooid, hoe hoger de waarde van het vastgoed zal zijn omdat het in waarde stijgt naarmate de opleverdatum nadert. Daarom betaalt u minder voor het vastgoed als de bouw verder weg is.

Het openen van een Reais-rekening:

Dit is handig voor maandelijkse betalingen (zowel voor de aankoop van het vastgoed als voor onderhoudskosten van uw appartement) en voor het ontvangen van huurinkomsten als u deze op een Braziliaanse rekening wilt ontvangen.

person holding white and red card

U kunt een Reais-rekening openen om maandelijkse betalingen te vergemakkelijken of huurinkomsten te ontvangen, zelfs zonder Braziliaans nationaal register, voornamelijk via Santander Bank. Het openen van deze rekening is inbegrepen in onze diensten.

​ Meer info


VIPER-visum:

Bij aankoop van een woning ter waarde van meer dan 700.000 Reais kunt u een permanent visum verkrijgen voor uzelf en uw familie, op voorwaarde dat u de investering 4 jaar lang behoudt zonder te verkopen.

​ Meer info


Belastingimplicaties:

Belastingen op huurinkomsten of verkoopwinsten worden betaald in het land waar uw fiscale adres zich bevindt, ongeacht de oorsprong van uw inkomsten. Voor de aankoop worden belastingen in Brazilië betaald, inclusief IPTU (1% van de venale waarde van het vastgoed), jaarlijks te betalen in januari/februari, en legalisatiekosten (ongeveer 4% van de waarde van het vastgoed), eenmalig te betalen.

Meer info over de belastingimplicaties


Invest in Brazil

Je CPF krijgen

De enige twee documenten die nodig zijn voor de aankoop van een onroerend goed in Brazilië zijn uw paspoort en uw CPF (Braziliaans belastingnummer). Als u nog geen CPF heeft, kunt u deze gratis aanvragen bij het Braziliaanse consulaat in uw land. 

Meer informatie over het verkrijgen van een CPF


Waarom investeren in Alagoas?

Met zijn indrukwekkende economische groei, groeiende toeristische aantrekkingskracht en stijgende vastgoedprijzen biedt Alagoas een gunstige omgeving voor investeerders.

Waarom​​ Alagoas ?

Wat is Alagoas?

De regio Alagoas, gelegen in het noordoosten van Brazilië, biedt een idyllische tropische omgeving met witte zandstranden, wateractiviteiten, restaurants en diverse wilde dieren. Van de bruisende stad Maceió tot de ongerepte natuur van het historische Penedo, ontdek je een unieke mix van cultuur, natuur en entertainment.


Meer info

EN DAARNA?

VERHUUR of VERKOOP​

Investir au Brésil

Zin om te investeren in Brazilië?

Aankoop, verhuurbeheer, verkoop: wij zorgen voor alles!