Magisch Brazilië in 12 dagen: droomstranden, Amazone regenwoud en parels van het Noordoosten

5 augustus 2023 in
Magisch Brazilië in 12 dagen: droomstranden, Amazone regenwoud en parels van het Noordoosten
Jason Aerts

​Brazilië, een land van opvallende contrasten, nodigt je uit voor een adembenemende reis langs zijn paradijselijke stranden, rijke cultuur en weelderige natuur. Voor degenen die ten volle van hun vakantie willen genieten, hebben we een reisplan van 12 dagen voorbereid dat je in staat stelt enkele van de meest iconische bestemmingen van Brazilië te bezoeken. Volg ons op dit buitengewone avontuur voor onvergetelijke herinneringen!

Dag 1-3 : Rio de Janeiro, Cidade Maravilhosa



Begin je reis in het bruisende Rio de Janeiro. Verken de beroemde stranden van Copacabana en Ipanema, dompel je onder in de levendige sfeer van de stad en bezoek iconische bezienswaardigheden zoals het Christus de Verlosser standbeeld en de Suikerbroodberg. Geniet ook van het bruisende nachtleven en de rijke culturele scene van Rio.

Dag 4-5: Salvador de Bahia, de Afro-Braziliaanse parel



Vlieg naar Salvador de Bahia, een stad doordrenkt van een unieke Afro-Braziliaanse cultuur. Slenter door de historische wijk Pelourinho, die op de werelderfgoedlijst van UNESCO staat, en ontdek de kleurrijke barokke kerken en charmante geplaveide straatjes. Mis de kans niet om te genieten van heerlijke Bahiaanse gerechten en meegevoerd te worden door de meeslepende ritmes van samba en capoeira.

Dag 6-8: Maceió, de parel van het Noordoosten



Neem een vlucht naar Maceió, de hoofdstad van de staat Alagoas. Fijne zandstranden, turquoise wateren en kokospalmen wachten op je in deze paradijselijke bestemming in het Braziliaanse Noordoosten. Geniet van ontspannende momenten op de stranden van Pajuçara en Ponta Verde, verken de natuurlijke zwembaden gevormd door koraalriffen en maak kennis met de gastvrije cultuur van deze regio.

Bonus: Als je de tijd hebt, breng 3 dagen door in Fernando de Noronha



Indien je schema het toelaat, voeg dan 3 dagen toe aan je reis om naar de ongerepte archipel Fernando de Noronha te vliegen. Deze tropische bestemming is een waar paradijs voor natuurliefhebbers. Witte zandstranden, kristalheldere wateren en overvloedige zeedieren (dolfijnen, schildpadden, haaien, exotische vissen, enz.) wachten op je voor onvergetelijke momenten van ontspanning en onderwaterverkenning.

Dag 9-11: Manaus en het Amazonegebied, de longen van de planeet



Vlieg naar Manaus, de toegangspoort tot het Amazonegebied. Ga op een onvergetelijk avontuur met een riviercruise over de immense Amazone rivier, door een weelderig en levendig tropisch regenwoud. Verken de buitengewone biodiversiteit van deze unieke regio, observeer roze dolfijnen, apen, kaaimannen en exotische vogels, en ontmoet lokale gemeenschappen om meer te leren over hun levensstijl.

Dag 12: Beach Park in Fortaleza en vertrek



Keer terug naar Fortaleza voor je terugvlucht. Voordat je Brazilië verlaat, trakteer jezelf op een dag vol plezier en ontspanning in Beach Park Beach Park, het grootste waterpark van Latijns-Amerika. Geniet van glijbanen, golfslagbaden en attracties voor het hele gezin.

Bereid je voor op een onvergetelijke reis naar het hart van dit land met duizend facetten, waar je de ongelooflijke diversiteit van Brazilië en zijn warme gastvrijheid zult ontdekken. Van de zonnige stranden van Rio de Janeiro tot de wilde Amazone, via de levendige cultuur van Salvador de Bahia en de schatten van Maceió, elke stap van dit reisplan zal je onvergetelijke herinneringen bezorgen. Goede reis!

Zin om in Brazilië te investeren?

We zorgen voor alles!

Onze diensten