Maceió verwelkomt de G20 van 2024

De Braziliaanse stad verwelkomt wereldleiders om de digitale economie te bespreken
11 september 2024 in
Maceió verwelkomt de G20 van 2024
Jason Aerts

Maceió, de hoofdstad van de staat Alagoas, gelegen in het noordoosten van Brazilië, staat deze week in de schijnwerpers omdat het voor de eerste keer een G20-vergadering organiseert. Dit grootschalige internationale evenement brengt leiders van 40 buitenlandse delegaties samen om van 9 tot 13 september te praten over de toekomst van de digitale economie. Vijf dagen lang wordt de stad het zenuwcentrum van mondiale discussies over cruciale thema's, zoals digitale inclusie, toegang tot technologie voor kansarme bevolkingsgroepen en de ethische uitdagingen van kunstmatige intelligentie. Deze discussies zijn bedoeld om mondiale beleidslijnen te smeden die de toegang tot de kansen van de digitale revolutie vergemakkelijken.


Maceió: tussen natuurlijke schoonheid en economische groei

Maceió is een kuststad met bijna 957.000 inwoners en is internationaal relatief onbekend, maar beroemd om haar idyllische stranden, zoals Cruz das Almas, Ponta Verde en Jatiúca. De kristalheldere wateren trekken elk jaar meer toeristen aan. Maceió is echter niet alleen een geliefde toeristische bestemming, maar ook een stad met een bloeiende economie, wat het een ideale locatie maakt voor het hosten van internationale evenementen zoals de G20.

Deze snelle ontwikkeling strekt zich ook uit tot de vastgoedsector, een van de belangrijkste economische motoren van de regio. De vastgoedmarkt in Maceió kent een gestage groei, gestimuleerd door het toerisme en de uitbreiding van lokale infrastructuren. Deze trend trekt steeds meer investeerders aan, vooral in de residentiële en commerciële sector, waardoor Maceió een interessante bestemming wordt voor internationale investeerders.


Besprekingen die de toekomst vormgeven

De discussies tijdens deze G20-bijeenkomst kunnen van invloed zijn op het mondiale digitale beleid. Daniel Cavalcanti, coördinator van het openbaar beleid voor telecommunicatiediensten bij het Braziliaanse ministerie van Communicatie, benadrukte dat de vastgestelde overeenkomsten wereldwijd gevolgen zullen hebben. "Het is cruciaal om niet alleen toegang tot connectiviteit te garanderen, maar ook de vaardigheden die nodig zijn om de digitale technologieën ten volle te benutten", legde hij uit.

De experts die de top bijwonen, werken aan de ontwikkeling van geharmoniseerde indicatoren om de impact van connectiviteit en digitale technologieën in verschillende delen van de wereld te beoordelen. Dit soort discussies komt niet alleen opkomende landen, maar ook ontwikkelde economieën ten goede.


Maceió op het internationale toneel

Door dit G20-evenement te organiseren, positioneert Maceió zich als een belangrijke speler op het internationale toneel en toont het dat deze stad in het noordoosten van Brazilië klaar is om een rol te spelen in de mondiale discussies over de toekomst van de economie. Gouverneur Paulo Dantas sprak zijn trots uit over het feit dat Maceió wereldleiders ontvangt en benadrukte dat deze vergadering niet alleen de lokale infrastructuur zal versterken, maar ook de troeven van de regio aan de wereld zal laten zien.

De top eindigt op 13 september met de aanwezigheid van verschillende hoge Braziliaanse functionarissen, waaronder de minister van Communicatie, Juscelino Filho, die de laatste besprekingen zal voorzitten. De resultaten van deze dagen van debat zullen naar verwachting instrumenten bieden om het Braziliaanse openbare beleid met betrekking tot de digitale economie te verbeteren en de internationale samenwerking op dit belangrijke gebied te versterken.

Zin om te investeren in Brazilië?

Aankoop, verhuurbeheer, verkoop: wij regelen alles!

in News